رژیم صهیونیستی: دنبال تقابل نظامی با ایران نیستیم-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

رژیم صهیونیستی: دنبال تقابل نظامی با ایران نیستیم

مشاور امنیت داخلی رژیم موقت صهیونیستی روز پنجشنبه گفته تل‌آویو تقابل نظامی را راهکار حل مناقشه با ایران نمی‌داند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 13
کد خبر: ۱۳۳۳۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، «ایوال هولاتا»، مشاور امنیت داخلی رژیم موقت صهیونیستی روز پنجشنبه (۱۲ مه/۲۲ اردیبهشت) گفته که اسرائیل تمایلی برای استفاده از راه حل نظامی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران ندارد.

هولاتا در یک نشست خبری غیرعلنی که برای هیأت امنای دانشگاه تل‌آویو برگزار شد گفت: «ما دنبال درگیری با ایران نیستیم. این را راه حل نمی‌دانیم.»

وی با بیان اینکه اسرائیل «به دنبال کشاندن ایالات متحده به سمت درگیری نظامی با ایران نیست» اضافه کرد تل‌آویو گزینه‌های دیگری را برای رسیدگی به «تهدید ناشی از بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران» مدنظر دارد.

او گفت: «ما فکر می‌کنیم این موضوع به شیوه‌های دیگر قابل حل است. معتقدیم چنین چیزی امکان‌پذیر است.»

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند، اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکار‌های عملی برای پیشرفت گفتگو‌ها بار‌ها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.

هولاتا در سخنرانی خود گفته که بازگشت ایران به مذاکرات هسته‌ای نتایج بدی برای اسرائیل خواهد داشت چرا که باعث مشروعیت‌بخشی به برنامه هسته‌ای ایران خواهد شد. او با بیان ادعا‌های اثبات‌نشده گفت: «پولی که ایران [در نتیجه احیای توافق هسته‌ای]دریافت می‌کند باعث تشدید کمک‌های ایران به سازمان‌های تروریستی خواهد شد.»

او اضافه کرد: «هیچ چیز از توافق قدیمی نمی‌توان به دست آورد. فرصت بهتری برای رسیدن به یک توافق خوب، بدون بازگشت به توافق قبلی وجود دارد.»

روزنامه تایمز اسرائیل نوشته گزارش‌ها حاکی است اسرائیل کشور‌های طرف مذاکره در مذاکرات هسته‌ای وین را به اتخاذ «مواضع قوی‌تر» در برابر مطالبات هسته‌ای ایران فراخوانده است. برخی از رسانه‌های صهیونیستی در هفته‌های گذشته گزارش داده‌اند که دولت آمریکا از هر زمان دیگر به اعلام شکست در پرونده مذاکرات هسته‌ای با ایران نزدیک شده است.

پایگاه آکسیوس ماه گذشته گزارش داد دولت بایدن به تازگی درباره سناریویی که در آن توافق هسته‌ای با ایران محقق نشود گفتگو کرده است. هولاتا دو هفته پیش با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار و گفتگو کرد.

کاخ سفید بعدا در بیانیه‌ای اعلام کرد که سالیوان به همتای اسرائیلی‌اش اطمینان خاطر داده که واشنگتن از نگرانی‌های امنیتی اسرائیل مطلع است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر